Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις Δ.Ε.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.

Η πολιτική μας ταυτότητα

1. Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής που εξαθλιώνει την χώρα και  υποβαθμίζει το βιοτικό μας επίπεδο.

2. Υπερασπιζόμαστε το αγαθό της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας.

3. Αντιστεκόμαστε στην επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων του εκπαιδευτικού κλάδου (μείωση χρηματικών πόρων, αύξηση αριθμού μαθητών ανά τάξη, αυξημένο και ελαστικό ωράριο, ευέλικτη και ελαστικοποιημένη εργασία.)

Η συνδικαλιστική μας ταυτότητα

Συμμετέχουμε σε μία συνεργασία εκπαιδευτικών ενωτικών συνδικαλιστικών κινήσεων από όλη την Ελλάδα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις. Συμφωνήσαμε να ακολουθήσουμε τον δρόμο της ενότητας και της κοινής δράσης, αφού διαπιστώσαμε ότι έχουμε κοινές αρχές και μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους:

1. Ο συνδικαλισμός είναι μια ελεύθερη, αυτόνομη, ανεξάρτητη, αδέσμευτη και εθελοντική δραστηριότητα.

2. Το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να είναι ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο από εξωεργασιακές δομές, όπως κόμματα, οικονομικά συμφέροντα κλπ.

3. Είμαστε προσηλωμένοι στην δημοκρατική διαδικασία, δηλαδή στην αρχή του σεβασμού της πλειοψηφίας που προκύπτει από: Ισοκρατία (οι μετέχοντες/ουσες έχουν ίση δύναμη ψήφου), Ισονομία (όλοι/ες είναι ίσοι/ες απέναντι στις αποφάσεις των οργάνων) και Ισηγορία (όλοι/ες έχουν ίση δυνατότητα χρήσης του βήματος).

4. Θεωρούμε ότι κάθε συνδικαλιστική εξουσία πηγάζει από τον/ην εκπαιδευτικό, εκφράζει τον/ην εκπαιδευτικό, υπηρετεί τον/ην  εκπαιδευτικό, ελέγχεται από τον/ην εκπαιδευτικό και  εν τέλει απολογείται μόνο σε αυτόν/ην, και

5. Η διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις, οικονομικές συναλλαγές και σχέσεις αποτελεί βασικό και απαραβίαστο όρο στη λειτουργία του συνδικάτου.

Πώς βλέπουμε την παιδεία.

1. Το σχολείο πρέπει να στοχεύει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των μαθητών, ώστε  να γίνουν αύριο ελεύθεροι, ικανοί, έντιμοι, υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, έχοντας αναπτύξει δεξιότητες αρμονικής, δημιουργικής και παραγωγικής συνεργασίας με άλλους και έχουν ενστερνιστεί τις αρχές της ελευθερίας και τις αξίες της δημοκρατίας.  

2. Υποστηρίζουμε το ανοικτό και δημιουργικό σχολείο, όπου η πρωτοβουλία θα ανήκει στους μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα είναι οι σύμβουλοί τους.


3. Στοχεύουμε στην αποκέντρωση της παιδείας, διεύρυνση της δημοκρατίας στον χώρο του σχολείου, με αποφάσεις που λαμβάνονται συλλογικά από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, υπό τον έλεγχο της τοπικής κοινωνίας με ταυτόχρονη μείωση της συγκέντρωσης των εξουσιών στα στελέχη της εκπαίδευσης.

4. Επιδιώκουμε την ενίσχυση των σχολείων, σε έμψυχο δυναμικό και σε τεχνολογική υποδομή και την τακτική, συστηματική και διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

5. Αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της παιδείας προς όφελος της ανάπτυξης της χώρας και την ευημερίας των πολιτών της.

 26 Ιουνίου 2013

 Οι συνεργαζόμενες Κινήσεις:
- Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Δ.Ε. N. Βοιωτίας
- Αδέσμευτη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΑΔΕΚΕ) Ν. Σερρών
- «Έγερση» Ν. Πέλλας
- ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας
- Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Ν. Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου